God förmiddag!

Dagens planer? Städning. Mindre kul känns det som men det är iaf något att göra.
 
Förhoppnings kanske en snäll själ vill komma och hålla mig sällskap till kvällen sen.
Hoppas kan man ju alltid göra iaf.

"Nej ja é int bitter."

Happ. Halsont sedan i onsdags kväll. Var till Vårdcentralen idag och nu är jag sjukskriven till på onsdag. Varför? För att jag har ett virus i kroppen som satt sig på min hals. How cool is that? Jo, det ska jag tala om för er; not at all.
 
Ja, jag är lagom bitter över detta eftersom jag var sjuk för bara någon vecka sedan.

En kväll på IKEA

Källen spenderades på IKEA med familjen. Vi tittade bl.a på nytt kök.


Med näsan i en bok

Sitter och slappar lite med en bok en stund innan det är dags för käk och sedan en sväng till IKEA för att kika på kök och badrum.


Rappakalja under lunchrasten

Lunch @ work.
 
Insåg imorse att jag var stelfrusen när jag vaknade och att det satt sig på min nacke. (Ont gör det men rädd blir jag icke!) Detta resulterade i att jag drog på mig en megastor och muffig tröja, en halsduk och en jacka när jag gick till jobbet. Fryser gör jag dock iaf. Meeen det finns inte så mycket att göra åt problemet förrän lönen trillat in. Då bör jag köpa mig en ny jacka.
 
Så mycket vettigt hade jag att säga på min lunch.

Tävla hos Retrolover

Jag är med och tävlar om ett presentkort, till ett värde av 500 kr, hos Retrorocket.
Tävlingen hittar du hos den snygga bruttan Retrolover!
 
Vinner jag så plockar jag nog hem den här toppen!
Bilden är lånad från Retrorockets facebook.

Thank God it's Friday

Fredag. Kväll. Finally. Känns som att den här veckan varit oerhört seg. Avslutade iaf med en bra dag på jobbet, vilket känns skönt.
 
Strax blir jag upphämtad av Malin, vad vi ska ut på för äventyr har jag inte en aning om men något knasigt blir det nog om jag känner oss rätt. Köpa något fredagsgott ska vi iaf göra.
 
Jag är för övrigt lika trött som jag ser ut.

Deep in our hearts You will live again

Igår var det 4 månader sedan Mamma väckte mig strax efter kl 06 på morgonen och talade om för mig att Du inte fanns mer. Du hade somnat ifrån mörkret som långsamt tog livet ifrån dig. Du var fri.

 

 

Jag Älskar Dig.

Jag glömmer dig aldrig.


"In English, please."

Vet ni vad? Imorgon är jag Fröken Ellinor. Eller ska jag kanske säga Miss Ellie? Jag ska ha engelska, mihihi!


Ghost Whisperer

Idag har jag inte gjort något vettigt at all. Absolut ingenting. Har suttit och tittat på "Ghost Whisperer" på TV11. Det har gått 4 avsnitt sedan kl 16. Latmask? Yup.
 
Bilden är lånad här.

Gårdagen i bilder

Släktträff och bilträff stod på schemat igår.


Marabou Crunchy Corn

När jag såg reklamen på tv tidigare idag så var jag helt emot hela kombon. Ett tag senare ber jag Syster Liten att köpa en chokladbit åt mig. Vad kommer hon hem med? Jo, chokladen från reklamen. Marabou Crunchy Corn.
 
Och vad tyckte jag då? Bra eller anus? Jo, den var faktiskt god.
 
Choklad + rostade majs är, tro det eller ej, en bra kombo.

Förkylning, släng dig i väggen!

Nu vägrar jag vara hemma mer. Imorgon är det jag som går och jobbar!
 
Bara så ni vet.
 
Nu anser jag mig själv vara frisk. Slut punkt.

Itty bitty rockabilly doll

Vet ni, jag försökte underhålla mig själv med lite youtube-videos idag. Lärde mig att lägga eyeliner på ett vis som inte tog 100 år (Jag är sjukt seg med detta!), knyta min hårsjal på ett annat vis och dessutom att göra "Bettie Bangs". Effektiv tjej liksom. Det där sist nämnda var faktiskt inte så svårt efter att jag hittat syster Litens runda borste..

Kalenderpyssel

Min kreativa hjärnhalva drog igång och plötsligt fick jag för mig att göra en ny framsida till min kalender.


The Vampire Diaries

Jag är inte alls den som lätt fastnar för TV-serier. Jag kikar på CSI och Criminal Minds på sin höjd men aldrig något i stil med typ Desperate Housewives, True Blood eller något liknande. Följde Lost i början men gav upp det. (Undantag för Våra Bästa År men även det har jag ledsnat på.) Nu har dock även min tur kommit. Serien har liksom blivit mitt frukostsällskap nu när jag varit sjuk och jag har insett att jag måste se den från början.
 
Bilden är lånad från google.

You were born an original, don't die a copy

En varm dusch, en hårinpackning och lite hudkräm på kroppen kan göra underverk!
 
Tror att förkylningen fick sig en dänga av det varma vattnet också. Eller ja, jag hoppas det iaf.
 

You were born an original, don't die a copy.

Soffhäng

En är sjuk och en har migrän. Jag och Mammsen alltså. Då blir det till att ta det lugnt framför tvn och "Transformers 2: The Revenge Of The Fallen".


Den blev min till slut

För ett tag sedan ylade ju jag om att jag inte hittade vad jag ville på stan. Det som störde mig mest var att jag inte hittade plånboken jag ville ha. Men vet ni? Tre dagar efter att jag klagat så hittade jag den! Fick det sista exemplaret de hade inne (iaf just då) på Lindex i stan.
 
149 kr.

Frukost

Dag 4. Blä. Vill bli frisk nu.

Började morgonen med frukost och "The Vampire Diaries".


Korkat och respektlöst att ringa polisen om hjälp

Dag 3 hemma som sjukling. Börjar bli smått rastlös nu men det är bara att fortsätta kurera sig och vila.
 
I övrigt har jag fått en väldigt intressant kommentar på mitt inlägg om hur jag blev bemött av polisen i lördags natt. Visste ni att om man ringer polisen om hjälp så är man korkad och respektlös? Det fick jag höra. Så om ni inte visste det så vet ni det nu.
 
Ni kan läsa om uppläxningen jag fick bland kommentarerna här.

Kurering

Mor och Far kom hem med ny omgång medicin åt mig. Påfyllning av ipren, en flaska hostmedicin och en ny nässpray. Thank God.
 
Ska ta mig en ipren och krypa ner i sängen. Blir inget jobb imorgon för min del.
God natt.

Dåligt bemötande av polisen

Igår kväll var min Lillasyster inne i stan. Hon hade varit ute med vänner och hade planerat att ta sista tåget hem. Detta kunde hon göra för att jag gett henne en tågbiljett som jag inte ännu använt. När hon sedan ska ta tåget hem så dyker det aldrig upp. Hon frågar en polis om hjälp men han säger att han inte vet. Hon frågar honom vart hon kan vända sig för att få hjälp men det vet han inte heller. Inte någon hjälp alls får hon. På något sätt lyckas hon ta reda på att någon har blivit överkörd av tåget och att alla tåg ställts in/är försenade. Då hade klockan redan passerat 02.30 och sista bussen mot Storvreta hade gått.
 
Min syster ringer då hem till mig, som, för övrigt gått och lagt mig tidigt då jag låg hemma med feber och förkylning, i panik och säger att hon inte kan ta sig hem. Hon hittar ingen information om någon typ av extrainsatt buss eller liknande och uls växel var stängd. Detta trots att det var "kulturnatten" och en himmlans massa människor som behövde ta sig hem under kvällen. Jag ringer då, yrvaken och jättehes, till polisens växel för att försöka få information, då jag tänkte att dem bör veta om olyckan och kanske också vad som gjorts för att åtgärda inställda tåg eftersom uls växel inte var öppen. 
 
Jag berättar lite smått i panik att jag inte på något sätt kan få hem min syster från stan, trots hennes noga planering, för att tåget är inställt/försenat pga att någon blivit överkörd av tåget. Då frågar han mig "Tror du att vi agerar taxiverksamhet då eller?" Jag frågar då denne polisman om han menar allvar, varpå han svarar "Men menar du allvar eller?" Jag talar om för honom att jag måste få hem min syster och att jag själv inte har råd att betala en taxi för henne då jag knappt har pengar på kontot själv och undrar om han möjligen har någon information om anslutningsbussar eller liknande som kan ha satts in istället för tåget. Då får jag som svar något i stil med "Men gumman, du har ringt polisen nu." No shit sherlock att jag hade?! Jag talar om för honom att jag är fullt medveten om det och att jag gjorde det för att jag inte får någon information någonstans och att jag, åter igen, måste få hem min syster. Då svarar han mig med "Du måste väll kunna ringa någon." Jag talar då om för honom att mina föräldrar och min morfar är ute på vårat sommarställe som ligger över en timmes bilfärd ifrån Uppsala. Då säger han bara "Du får väll ta och ringa dem då.".
 
Då talade jag om för honom precis vad jag tyckte om tänkte om honom. I snäppet mildare ord. Jag kunde ha varit betydligt otrevligare. Jag skrapade såklart ihop mina pengar och fixade en taxi åt min Syster men vad hade hänt om jag inte hade kunnat göra det? Och om jag inte hade vaknat när hon ringde? Vem hade tagit ansvar för ev saker som hade kunnat hända min syster?
 
Ska man bli bemött på det här viset av en polis? Om jag ringt mina föräldrar, som druckit alkohol, och bett dem hämta min syster och dem gjort det och blivit stoppade av polisen, vem hade tagit ansvar för det? De MÅSTE ju hämta sin dotter då varken polis eller ul hade information om annat eller på något vis kunde hjälpa till.
 
Jag förstår såklart att polisen inte kunde släppa allt och köra hem min syster men ett trevligare bemötande hade inte varit fel, istället för att låta som en översittare och vara så otroligt otrevlig. Eller kanske att käre farbror blå iaf kunde ha FÖRSÖKT att hjälpa mig.
 
UL fick jag tag i morgonen därpå och hon som svarade var mycket hjälpsam och talade om hur jag skulle göra för att försöka få tillbaka mina pengar. Det hade ju dock inte skadat om de kanske haft extra öppet i telefonväxeln när det vankades "kulturnatt" eller iaf haft bättre förberedelser och information om saker och ting.
 
Denne polisman däremot, han har tyvärr gett mig en fruktansvärt dålig bild av sig själv och sina medarbetare. Förtroendet för dem har fått sig en grov törn och jag tycker att detta är fruktansvärt tråkigt. Man bemöter inte folk på det viset. Gör man det har man helt fel yrke. Usch.

En sjuklings klagan

Fredagsaftonen var helt okej. Dock var den mindre bra för min förkylning.
 
Låg däckad hela lördagen. Tack gode gud att min fina vän Elin kikade förbi med lite medicin åt mig och höll mig sällskap under dagen. Vart inte mycket mer än filmtittande.
 
Idag har jag inte gjort mycket annat än att sova. Mitt huvud smärtar och det blir inte mildare av att jag hostar sönder halsen heller. Hes som en kråka är jag också. Andas kan jag inte heller göra. Just nu går jag alltså på en fin mix av ipren, otrivin comp, mucoangin, pulmicort och bricanyl.
 
 Love my life atm.
 

Let's go!

Sitter just nu och väntar på att Sanna ska ringa. Vi ska ta oss en raggarrunda i stan är det tänkt. Haha, eller inte. Snarare en rallyrunda i rallyvolvon!
 
Samma frippa som tidigare idag. Pallar inte byta.

Middagsdags

Kom hem efter jobbet och satte genast igång med veckans städning. Inte så värst roande men det måste göras.

Nu har jag just avnjutit min middag och funderar på hur jag ska spendera resten av kvällen.


Oh you fabulous Friday

Veckan har bestått av umgänge, hockey, toffelsökning, bakning och påhälsning hos Farmor.


Miss him already

Igår åkte min diamant hem till Morfar igen. Saknar honom redan.

 

Charlie är hemma hos Morfar igen.


We can go brighter than the sun

Min helg har bestått utav, enbart, party. Och jag är lagom sliten just nu vill jag lova. Har dock haft fruktansvärt roligt!

• Medlem i Swedish Bombshells
• Bloggare för blogg.ses Ruff Diamonds

Jag heter Ellinor och är en 27-årig plus size-pinuppa som älskar mitt röda hår, fruktiga drinkar, underkläder och pinupkulturen. Jag slår även gärna ett slag för kroppspositvitet!

I bloggen blandar jag glimtar av mitt vardagsliv med outfits och foto. Detta toppar jag sedan med inblickar i vad livet som pinuppa har att bjuda på!

Kontakt: MissBabyPeaches@hotmail.com.