Jag överlevde

När jag gick i 9:an, tror jag det var, kom det en man och föreläste för oss om hur han överlevde Förintelsen. Det han berättade om är det absolut hemskaste jag hört om i hela mitt liv och jag var helt jävla förstörd efteråt. Trots det så köpte jag hans bok "Jag Överlevde" och den har jag tagit mig igenom 2 eller 3 ggr (Jag kommer aldrig att göra mig av med den.) och grinat lika mycket varje gång.
 
Här om veckan fick jag för mig att jag vill höra honom igen så jag googlade för att se om man kan få fram något om var han föreläser. Jag hittade ingen sådan information men jag hittade en föreläsning som spelades in i Lindesberg år 2012 så nu har jag även hört föreläsningen 2 ggr.
 
Har du inte sett den eller läst boken? Då uppmanar jag dig att ta dig tid att lyssna på den inspelade föreläsningen. (Eller läs boken.) Det är fruktansvärt att lyssna på, det är det, men det är en historia som måste få finnas kvar. Han går igenom sina minnen varje gång han berättar för någon men fortsätter gång efter gång att berätta för att det inte ska få hända igen.
 
Föreläsningen hittar du här.
 
Mietek Grocher. Bild från 2008, lånad här.
Linda

Jag kommer ihåg när han var och föreläste för oss... :/ Har också hans bok, men har inte läst hans bok än. Vet inte om jag skulle klara av det! :O Men tänker tvinga mina barn att läsa den i framtiden när jag får några!

Svar: Läs den Linda! Du typ måste! Tårarna kommer spruta men du måste läsa den!
BabyPeaches

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

♦ Medlem i Swedish Bombshells.
♦ Bloggar för blogg.ses Ruff Diamonds.

Jag heter Ellinor och är en 27-årig plus size-pinuppa som älskar mitt röda hår, foto och rockabilly/pinupkulturen. Jag slår även ett slag för kroppspositivitet.

I bloggen blandar jag glimtar av mitt vardagsliv med outfits och foto. Detta toppar jag sedan med inblickar i vad livet som pinuppa har att bjuda på!

Kontakt: Missbabypeaches@hotmail.com