Viktshets och fatshaming

Något som gör mig så himla ledsen är när jag snubblar över bloggar där folk skiver att de är eller känner sig så himla tjocka och hetsar om sin vikt. Och framför allt bloggar där man fatshamar hej vilt. (Ingen shaming är okej, någonsin. Det är inte bara fatshaming som är vidrig.)
 
 
"Jag ser ut som att jag är gravid" och "jag känner mig så himla tjock". Under texten visas en bild på en människa som är normsmal,  äger skiten ur sin outfit och är jättevacker. När de skriver saker som "jag åt lite godis igår och så idag blev det ett mardrömspass på gymmet för att bli av med det" eller "med påsken i antågande så måste man ju ta extra tid på gymmet för att förtjäna godiset man ska unna sig". Under texten visas en bild på en människa som, åter igen, äger skiten ur sin outfit och är jättevacker. Andra uttryck kan vara "åt en riktig tjockismiddag igår" och "bla bla bla som en tjockis". Jag menar liksom what the f*ck?!
 
 
Det värsta är nog när folk i ens närhet säger "jag är så tjock" på ett så negativt sätt att man vill ge hen en smäll och hen inte ens är tjock. Där brevid står jag. Jag frågar "Men om du är SÅ himla tjock, vad är jag då?" och får svaret "Men du är ju jättefin!". Ja, just det. Damn right I am. Varför är inte du det då? Och varför använder du ordet tjock så negativt?
 
Kan vi inte bara sluta upp med den här skiten och älska oss själva istället?
Tack på förhand.
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag tror de flesta i vårt samhälle är väldigt ätstörda, inklusive jag själv... :/ Och ibland blir jag så arg på detta för jag tycker ju inte att tjock är lika med ful ändå dömer jag mig själv så hårt för att jag är matad med att göra det enligt samhället...

Det som stör mig mest är när folk skriver: "Du är inte tjock. Du är fin!" Man kan vara tjock OCH fin, vilket många inte verkar förstå... Så bra att du skriver om detta <3

Svar: Vi måste jobba hårdare tillsammans för att få folk att tänka annorlunda! Tack! <3
Miss Baby Peaches

Angelica Wåhlin

Väldigt bra & viktigt inlägg. Jag tror ärligt talat många skriver/säger sånt utan att tänka sig för. Jag vet att jag gjort mig skyldig till det förut, nu försöker jag tänka på det. Sen, precis som Evahle skriver här ovan, är ju inte tjock synonymt med ful. En person kan vara tjock & sjukt jävla vacker. Det är så viktigt att vi ändrar synen på allt detta!

Svar: Tack! Ja men verkligen!
Miss Baby Peaches

Talia - om psykisk hälsa

Så bra skrivet! Jag tycker att det är så tråkigt när tjock alltid ska ha en sån negativ klang. Det blir liksom "du är ju jättefin FAST du är tjock" What the fuck? Varför är det ens en grej? Anyways, bra skrivet!

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

♦ Medlem i Swedish Bombshells.
♦ Bloggar för blogg.ses Ruff Diamonds.

Jag heter Ellinor och är en 27-årig plus size-pinuppa som älskar mitt röda hår, foto och rockabilly/pinupkulturen. Jag slår även ett slag för kroppspositivitet.

I bloggen blandar jag glimtar av mitt vardagsliv med outfits och foto. Detta toppar jag sedan med inblickar i vad livet som pinuppa har att bjuda på!

Kontakt: Missbabypeaches@hotmail.com