Oprofessionella fotografer

Att jag är modellen större i min kroppsform är ingen nyhet. Att jag inte har något emot det är inte heller någon nyhet. Inte heller att jag allt som oftast skiter i vad folk tycker och tänker om det. Att världen gör framsteg i tjockacceptans och kroppspositivism är inte heller nytt. Det är faktiskt sällan jag upplever att folk dömmer ut mig på grund av att jag är tjock.
 
Dock finns det ett tillfälle när jag märker att jag väljs bort. Det är när det gäller fotografer. När jag letar samarbeten inom pinuperiet. Då är fotografer inte ens diskreta när de väljer bort en.
 
Ett exempel vi kan ta är när jag kontaktade en fotograf som jag hört så himla mycket bra om. Hen sa att hen hade väldigt mycket att göra just då men att hen skulle höra av sig när det lugnat sig lite. Det var 2016 och hen har fortfarande inte hört av sig trots att vi stått brevid varandra efter det och då hälsade hen inte ens på mig.
 
Ett annat exempel är en fototräff jag var på. En fotograf svarade mig och min vän att han redan plockat ihop sina saker och var på väg därifrån när vi frågade om han hade tid för oss. Sedan gick han ut och fotograferade en normsmal tjej i underkläder istället för att åka hem. En annan fotograf tog några oengagerade bilder med väldigt lite visat intresse och var väldigt snabbt klar till skillnad från med de andra tjejerna. Ett par andra fotografer tog snällt bilder men hörde sedan inte av sig om hur det gått med dem.
 
Det finns även fotogrupper där man kan lägga upp bilder för konstruktiv kritik för både modellens arbete och fotografens. Där ser man att normsmala/lättklädda tjejer och kvinnor får mycket feedback medans jag som tjock inte får någon respons alls.
 
Vart vill jag nu komma med det här? Jo, fotografer, var inte rädda för lite utmaning! Tjocka människor kan också bli snygga på bild!
 
Foto: Lizzan Nordness
 
(Jag har självklart träffat flera professionella fotografer också och det är också dem jag fortsätter att jobba med!)
(Och nej, jag har inget emot normsmala människor, det hoppas jag att ni förstår.)
Miss Cherry Chevy

Usch va tråkigt att läsa! :( Fattar inte varför folk är så fruktansvärt fokuserade på vikt. Bara för att man väger mindre och ser smalare ut så är man inte finare för det! Heja dig snäckan, har aldrig sett någon som utstrålar sån lycka och positivitet på sina bilder förr!

Svar: Därför gäller det att hålla fast i de fotografer man hittar som är bra. Men det är synd för man vill ju prova nytt också! Tack snälla Mikki <3
Miss Baby Peaches

♥ 𝑀𝒶𝓇𝒾𝓁𝓎𝓃𝑒𝓉𝓉𝑒 - Me, Myself & Marilyn Monroe

Jag förstår precis vad du menar - jag har aldrig varit smal och ibland känns det som att jag väljs bort pga det. Kom bara ihåg att inte låta det sänka ditt självförtroende, för du är fin precis som du är Ellinor ♥

Svar: Det är ingen fara med självförtroendet, det kommer de inte åt. Det är bara jäkligt frustrerande för jag vet att jag har mycket att ge :) Tack fina du!
Miss Baby Peaches

emelie jonasson

enligt mig själv tycker jag nästan att kvinnor med former tar sig bättre på bild än dem som är alldeles för smala. (om man ska välja) Men vissa fotografer brinner inte heller för sitt yrke utan vill hellre bara göra sånt dem är vana vid och gå hem. Men så är det ju med alla yrken. Tyvärr.

Svar: Alla blir olika på bild, så är det ju. Och det är som du säger, med alla yrken.Grejen är den att bara för att man är smal är man automatiskt inte en bra modell. Många fotografer fotograferar hellre en smal tjej som inte kan leverera än att ge en större tjej en chans. Det gör mig irriterad.

Och tack för din åsikt! :D
Miss Baby Peaches

madabouttea.se

Jag tycker ordet tjock är fult och känns så fel att kalla någon annan det så använder mig inte av det ordet men jag har en tjejkompis som är lite större och hon ville ha kort med sin pojkvän. Utan att ens tänka på saken så svarade jag ja direkt, inte för att hon är min vän utan jag ville få henne att få känna sig fin. Tycker det är sjukt fult av en fotograf att säga nej pga någons storlek, storleken har inte med att göra hur vidare du fotograferas bra eller ej!

Svar: Ordet tjock är inte fult. Det är beskrivande. Det är samhället som har gjort det till något fult, tyvärr. Det gör mig glad att höra att du tackar ja utan närmare tanke :) Det ger mig hopp! Och det sista har du så rätt i. Tack för din åsikt!
Miss Baby Peaches

sarah

aaa det är det =) han vissa er dig bätre bilder på dom

Svar: Ja, gör gärna det!
Miss Baby Peaches

knott.blo.gg

Vet hur du känner! Fast tvärt om... visst jag är inte anorexia smal men hade gärna velat ha former som en kvinna! För det är det min kille tycker om och gillar att se på.. men sedan har jag alltid haft komplex för brösten :/. Du är verkligen världens häftigaste tjej! Och så otrolig häftig och fin! En vacker kvinna :)såg några modellbilder på tjejer/kvinnor med kropp, så otroligt fina bilder :D! Hoppas fotografer ser det vackra vi ser med våra ögon :)!

Svar: Jag är säker på att du är jättevacker. Utan tvekan. Oavsett om du är smal, tjock eller kurvig. Och jag hoppas att din kille ser det och uppskattar den vackra kvinnan har har!
Komplex har vi alla. Mitt är min rumpa. Dock försöker jag att köpa kläder som gör att jag tycker att den ser bättre ut så att jag ser den positivt istället.

Tack snälla för dina fina ord! Det gör mig så himla glad! <3 Och som du säger, hoppas att de ser det vi ser. Jag tror att de skulle vinna på det!
Miss Baby Peaches

Classica

Att vissa fotografer är så fula att de inte kan vara så seriösa och välja bort vissa pga utseende. Är man osäker som fotograf kan man ju säga något i alla fall så man inte ger någon falska förhoppningar. Är själv hobbyfotograf och säger nej till det, då jag känner att jag är osäker att jag kanske missar någon viktig tillfälle. Men tycker att det är kränkande att inte ta emot en fotografering pga någons utseende. Inte bara större personer, även någon som har ett stort synligt ärr som inte kan döljas eller något annat, kan bli lika dömda. Det är så tråkigt.

Svar: Absolut! Det är professionellare med ärlighet. Det gäller allt i utseendeväg tycker jag, självklart!
Miss Baby Peaches

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

♦ Medlem i Swedish Bombshells.
♦ Bloggar för blogg.ses Ruff Diamonds.

Jag heter Ellinor och är en 27-årig plus size-pinuppa som älskar mitt röda hår, foto och rockabilly/pinupkulturen. Jag slår även ett slag för kroppspositivitet.

I bloggen blandar jag glimtar av mitt vardagsliv med outfits och foto. Detta toppar jag sedan med inblickar i vad livet som pinuppa har att bjuda på!

Kontakt: Missbabypeaches@hotmail.com