Hur jag började min modellkarriär

Jag fick en kommentar med en fråga i för ett par veckor sedan. Frågan var hur jag började min modellkarriär. Det fick mig att fundera. Hur började den egentligen? Om det nu är så mycket till kärriär än alltså. Jag är ju inte någon publicerad pinupmodell. (Än..)
 
Det hela började nog när jag fick för mig att skicka in en ansökan till ett gör-om-mig-repotage i en tidning (Min Boudoir) som fanns under 2013. Jag blev antagen, åkte till Stockholm och blev stylad som pinuppa. Sedan fotograferades jag för första gången av en riktig fotograf. Jag har nog aldrig varit så nervös och stapplig i ett par skor som jag var i de klackarna jag fick låna för fotograferingen..
 
Foto: Jean-Paul Bichard
 
Efter att ha gått in i väggen i slutet av 2014 anmälde jag mig till en pinupkurs i januari 2015 för att hitta mig själv igen. Det funkade utmärkt och efter fotograferingen som avlutade kursen kände jag mig som ny. Jag var tillbaka. Jag fick mersmak för att stå modell och började försiktigt leta efter fotografer själv.
 
Foto: Jill Rogersdotter
 
I augusti 2015 träffade jag min första fotograf jag hittat på egen hand. Lizzan. (Vi jobbar fortfarande ihop!) Hon fotade mig i stadsparken i Uppsala och jag kände verkligen att det här med modellande var min grej. Tack vare detta fick mitt självförtroende ett rejält uppsving och hela jag blev säkrare i mig själv.
 
Foto: Lizzan Nordness
 
Fotograferingen i augusti gav mig en sådan bra känsla om mig själv att jag i början av december att sökte till min första pinuptävling. Sveriges första Pinuplucia. Där fotograferades jag igen av två fotografer och röstades även fram till folkets favorit i tävlingen. Då blev jag även medlem i nätverket Retro Pinup Sweden (som jag hoppade av i december 2016).
 
Foto: Kjell Post
 
Efter tävlingen i december 2015 följde flertalet pinuptävlingar, modevisningar och fotograferingar. Och sedan har det rullat på. Även efter att jag hoppade av Retro Pinup Sweden. Jag tycker fortfarande att det är jättekul och det ger en otrolig kick av självförtroende varje gång!
Josefine Monroe ♥

Vad häftigt! Fina du ♥

Svar: Tack!:)
Miss Baby Peaches

sarah

fin bilder

Svar: Tack så mycket!
Miss Baby Peaches

madabouttea.se

Spännande att läsa om din modellkarriär! Jag vill också modella men tycker jag är sämst på det så får nöja mig med bilderna jag tar själv haha.

Svar: Tack! Övning ger färdighet heter det ju :D Så kööööör!
Miss Baby Peaches

Wanderlust by Jona

Verkligen så himla kul att få läsa! Du är ju så duktig! :D

Svar: Tack Amanda! :D
Miss Baby Peaches

Josäfin Andersson

Så roligt inlägg!! Och MER av dessa bilder, så jäkla snygga! :D

Svar: Åh, tack Josäfin! :D
Miss Baby Peaches

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

♦ Medlem i Swedish Bombshells.
♦ Bloggar för blogg.ses Ruff Diamonds.

Jag heter Ellinor och är en 27-årig plus size-pinuppa som älskar mitt röda hår, foto och rockabilly/pinupkulturen. Jag slår även ett slag för kroppspositivitet.

I bloggen blandar jag glimtar av mitt vardagsliv med outfits och foto. Detta toppar jag sedan med inblickar i vad livet som pinuppa har att bjuda på!

Kontakt: Missbabypeaches@hotmail.com